top of page

MOTIVATIE PENTRU ANTRENEMENTELE DE FITNESS


Daca consideri ca esti o persoana care nu reuseste sa continue un sport pentru o perioada mai mare de timp sau efectiv nu isi gaseste timp, ar trebui sa stii ca nu esti singura. Sunt extrem de multe persoane care incep un program de antrenament de fitness, iar in cele din urma renunta din cauza rezultatelor care intarzie sa apara sau din plictiseala sau cate scuze nu isi poate gasi omul :)).

Dar exista foarte multe metode prin care iti poti mentine motivatia pentru o activitate fizica si fara a renunta prea curand. Iti voi spune cateva dintre ele si daca le vei aplica in viata ta, ai sa vezi ca vei fi uimita de persoana de care ai reusit sa devii.

1. Alege activitatea fizica care ti se potriveste fara a face cu groaza

Pentru a practica o activitate fizica pe o perioada indelungata, va trebui sa o alegi in functie de stilul tau de viata si de ceea ce crezi tu ca iti poate oferi o stare de bine. In cazul in care iti place sa lucrezi in grup atunci cele mai indicate activitati poate fi aerobicul in sala de fitness sau in apa sau antrenamentele unei echipe de volei sau alte exercitii de fitness facute cu greutatea corpului, circuite.

In cazul in care preferi izolarea cea mai buna

optiune este bicicleta statica, stepper.

2. Stabileste-ti un scop-cel mai important

Va trebui sa iti propui la inceputul antrenamentelor scopuri simple, dar care pot fi indeplinite cu usurinta, pentru a evita frustarile care apar foarte repede dupa nici o saptamana si care te influenteaza sa renunti in cazul in care nu ai o ambitie de fier. In timp ce avansezi va trebui sa iti propui scopuri mai complicate care te vor ajuta sa obtii rezultate mult mai rapid dar si care te vor face mai plin de dorinta de a avansa.

3. Ofera o rasplata pentru organismul tau

Aceasta rasplata consta in momente de bucurie pentru organism dupa un efort intens care vor fi savurate cu placere si care te vor face sa te simti bine si fara a fi vinovat. Spre exemplu in timpul antrenamentului poti include momente de pauza care te vor ajuta sa continuii, sau poti consuma ceva care iti place foarte mult, cum ar fi migdalele.

4. Creste progresiv ritmul antrenamentelor

Greseala pe care trebuie sa o eviti este progresul intensitatii de la un nivel mic la un nivel mare intr-o perioada foarte scurta de timp. De obicei, aceste greseli pot fi descoperite a doua zi atunci cand se realizeaza ca febra este foarte intensa, iar acest lucru te va impiedica sa te mai antrenezi si te va face sa devii o persoana plangacioasa de febra musculara si sa incepi prin a amana mersul la sala. De aceea este recomandat sa progresezi treptat pana se ajunge la un nivel foarte intens pentru activitatea fizica si sa fii din ce in ce mai atras de sala.

5. Include varietate in antrenamente

Pentru a scapa de plictiseala cea mai buna modalitate este varietatea exercitilor. Poti alterna mersul pe bicileta cu aerobic, inot sau chiar si streching, exercitii de forta, circuite.


6. Combina activitatea fizica cu interesele tale

Daca nu iti poti face timp pentru activitatile fizice gaseste ocazii in care poti combina activitatea fizica cu interesele personale in care sa imbini atat sportul cat si starea ta personala. Poti alerga in timpul pauzei de masa, folosestebicicleta statica, sau stepperul in timp ce privesti la televizor sau alege scarile in locul liftului si cate nu mai sunt.

7. Urmareste progresul

Progresele din timpul antrenamentelor pot fi o motivatie curata care te poat ajuta sa iti continuii practicarea unei activitati fizice si de durata. Acest lucru se poate face prin notarea fiecarei sedinte de antrenament si rezistenta, timpul si greutatea din timpul exercitiilor, plus starea pe care ti-o ofera.

1 afișare0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page